Etiketler

Haberler

Sayfalar

Özel Arama

İzle

OYLAT Kaplicaları

 

Oylat Kaplicalari

Oylat kaplıcaları, Marmara Bölgesi’nin güney kesiminde bulunan Bursa ili, İnegöl ilçesi, Hilmiye Köyünde yeralmaktadır. Kaplıca alanı çevresi ormanlarla kaplı bir vadide konumlanmıştır.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Oylat'ın içinden, Oylat deresinin çağlayanlar meydana getirerek geçtiği vadi, çam, gürgen, meşe, kestane ıhlamur, kavak, çınar ağaçları ile kuşburnu ve böğürtlen bitkilerinden oluşan ormanla bütünleşiyor.
Deniz seviyesinden 840 metre yükseklikte olan Oylat Kaplıcaları, Uludağ eteklerinde dağ ve iklim tedavisi içinde gerekli bütün özelliklere sahip.
Sivri Kaya Tepesi ile Kaplıcalar arasında bulunan kanyon görünümlü vadi, tam bir oksijen deposu kaynağı.

Oylat kaplıcaları civarında bulunan tarihsel kalıntılar sonucunda bu bölgenin ve kaplicalarının Romalılar dönemine kadar uzandığı görülmüştür.Osmanlı zamanında da bu kaplicalar sürekli olarak kullanılmış.ve insanlar buralarda şifa aramışlardır.

İklim Özellikleri: Kaplıca alanındaki iklim özellikleri, Akdeniz iklimine yakın olmakla birlikte karasal iklim kuşağında yer almasından dolayı karasal özellikler göstermektedir

Kaplıca Suyunun Özellikleri: Oylat kaplıcalarında suyun sıcaklığı 40.5 derece olmakla birlikte Sağlık Bakanlığı'nca tescil edilmiş tedavi özelliği taşımaktadır.Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nün son yaptığı tahlillere göre Oylat Kaplıcaları suyunda kalsiyum, sodyum, magnezyum, potasyum, demir aleminyum katyonları, sülfat, hidrokarbonat, klorür, nitrat, hidrofosfat, hidroarsenat, metasilikat asidi, serbest karbondioksit gibi anyonlar bulunmaktadır.

Radyo aktivitesi 10,eman reaksiyonu (PH) 7,3 olan suda bir miktarda krom bulunur.Bu özellikleri itibariyle Oylat Kaplıcası sıcak (Hipertermal) oligometalik kalsiyum sülfatlı ve radyoaktif sular grubuna giriyor.

Tedavi (Endikasyon) Özellikleri:

Suyla olduğu kadar iklim tedavisi de gösteren Oylat Kaplıcası; Romatizmal ağrılar, kireçlenme, böbrek rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, çocuk felci, muhtelif nevralji (sinir ağrıları, nevritler(sinir iltihapları), siyatik, sinir uyuşukluğu, nevralji, beyin yorgunluğu, eklem ve civarı iltihaplanmaları, düşük ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarında tansiyonu dengeler, katılaşmış ve spaztite olmuş kazanmış felç durumlarına iyi geliyor.

Kaplıca suyunun, tedavi özellikleri Sağlık Bakanlığı’nca belirlenmiş olup, hekim kontrolünde banyo uygulamaları seklinde ortopedik ve nörolojik sekellerin rehabilitasyonunda kullanılabilir niteliktedir

Ulaşım: Oylat Kaplıcaları Bursa –Eskişehir karayolu üzerinde İnegöl’e 27 km uzaklıktadır. Bursa’ya kara, deniz ve hava ulaşım araçlarını kullanarak erişmek mümkündür. İstanbul-Bursa karayolu ile 243 km, Ankara-Bursa ise 380 km’dir. Oylat Kaplıcaları, denize 100 km, Uludağ'a 130 km, Bursa Yenişehir Havaalanı'na 50 km, mesafede yer almaktadır.

Tesis Bilgileri:

Oylat Kaplıcalarında üç otel ve bir de apart  konaklama üniteleri bulunmaktadır. Bu tesislerin tamamında yaklaşık 690 yatak bulunmaktadır. Ormanarazisinde bulunan tesisler Oylat A.Ş. tarafından işletilmektedir. Oylat Kaplıcalarına ait kür merkezine Sağlık Bakanlığı tarafından 14.06.2005 tarih ve 55 sayıile kaplıca işletme izin belgesi verilmiştir.

Kaplıcada bulunan tesisler bütün yıl boyunca açık olmakla birlikte en dolu sezonu yaz mevsimidir. Odalarda termal su bulunmaktadır. Tesislerdebalneoterapi, fizik tedavi ve masaj bölümleri yer almaktadır.

 

Otellerin ulaşım bilgileri,resimleri ve fiyat tarifesi

OTEL

1 kişilik oda
H.Sonu/H.İçi
2 kişilik oda
H.Sonu/H.İçi
3 kişilik oda
H.Sonu/H.İçi
4 kişilik oda
H.Sonu/H.İçi
4 kişilik oda suit
H.Sonu/H.İçi
Yeni Çağlayan Otel
100 TL/90 TL
180 TL/150 TL
250 TL/210 TL
310 TL/270 TL
330 TL/300 TL
Çağlayan Otel
80 TL/70 TL
150 TL/135 TL
210 TL/190 TL
260 TL/230 TL
 
Aşiyan Otel
90 TL/80 TL
160 TL/140 TL
210 TL/190 TL
 
320 TL/280
Büyük Otel Yarım pansiyon
65 TL/60 TL
130 TL/120 TL
185 TL/170 TL
   

Aşiyan Otel

Oylat Kaplicalari Aşiyan Otel Yeşilin en güzel tonlarını görebileceğiniz odalarda rahatlığın ve konforun tadını çıkaracaksınız. 3 adet jakuzili 4 kişilik süit oda olmak üzere toplam 52 odası bulunmaktadır. Odaların hepsinden tv, minibar, 24 saat sıcak su, küvet, wc, telefon standarttır. Sağlıklı bir beden için gereken vücut eksersizlerini yapabileceğiniz jimnastik salonu, saunaları, kapalı termal havuzları ve özel aile kabinleri, 200 kişilik sabah akşam açık büfe restoranıyla eşsiz lezzetler sunan Aşiyan Otel aynı zamanda masa oyunları, internet bağlantısıyla lig tv yayınıyla dinlenme saatlerinizi eğlenceye dönüştürüyor.

Oylat Kaplicalari Aşiyan OtelOylat Kaplicalari Aşiyan Otel

 

Oylat Kaplicalari Aşiyan OtelOylat Kaplicalari Aşiyan Otel

 Oylat Kaplicalari Aşiyan Otel   Oylat Kaplicalari Aşiyan Otel

Oylat Kaplicalari Aşiyan Otel Oylat Kaplicalari Aşiyan Otel

Adres     : Oylat Kaplıcaları- İnegöl - Bursa
Tel. No   : 0 224 733 10 50
Faks No : 0 224 733 11 79
Web       :www.oylatkaplica.com

E-Posta:oylatkaplica@oylatkaplıca.com

 

Büyük Otel:

Oylat Kaplicalari Büyük Otel BÜYÜK OTEL: 95 oda 210 yatak kapasiteli Büyük Otel, tam pansiyon olarak hizmet vermektedir. Tüm odalarda tv ve telefon bulunmaktadır. 250 kişilik restaurantı ve kafeteryasıyla hizmet sunan Büyük Otel'de ayrıca stres atarak keyifli vakit geçirebileceğiniz bilardo salonu mevcuttur. Bünyesinde bir kaplıca havuzu bulunan tesiste 12 adet özel aile kabini, sauna, masaj ve kuaför salonu bulunmaktadır.

Oylat Kaplicalari Büyük Otel Oylat Kaplicalari Büyük Otel

Oylat Kaplicalari Büyük OtelOylat Kaplicalari Büyük Otel

Oylat Kaplicalari Büyük Otel Oylat Kaplicalari Büyük Otel

Adres     : Oylat Kaplıcaları- İnegöl - Bursa
Tel. No   : 0 224 733 10 50
Faks No : 0 224 733 11 79
Web       :www.oylatkaplica.com
E-Posta :oylatkaplica@oylatkaplıca.com

Çağlayan otel:

Oylat Kaplicalari Çağlayan Otel

15’i süit 41 odası bulunan Çağlayan Otelde odalarının hepsinde 24 saat sıcak kaplıca suyu, tv ve buzdolabı mevcuttur. Çift kişilik odalarda küvet, süit odalar duşlu ve küvetlidir. Otel yarım pansiyon açık büfe olarak hizmet vermektedir.

  Ayrıca tesislerin kafeteryasında çayınızı yudumlarken nefis orman havasıyla ciğerlerinizi oksijenle doldurabilirsiniz. 400 kişilik yarım pansiyon açık büfe restoranında Türk mutfağının değişik tatlarını alabilir, jimnastik salonunda sağlıklı bir beden için gerekli vücut egzersizlerini yapabilirsiniz. Masa oyunları, internet bağlantısı ve lig tv yayınıyla dinlenme saatlerinizi eğlenceye dönüştürebileceğiz Çağlayan Otelde toplantılarınız için 2 adet tam donanımlı toplantı salonları hizmet sunmaktadır.

Oylat Kaplicalari Çağlayan Otel Oylat Kaplicalari Çağlayan Otel

Oylat Kaplicalari Çağlayan Otel

Oylat Kaplicalari Çağlayan Otel

 

Adres    : Oylat Kaplıcaları- İnegöl - Bursa
Tel. No  : 0 224 733 10 50
Faks No: 0 224 733 11 79
Web      :www.oylatkaplica.com
E-Posta :oylatkaplica@oylatkaplıca.com

 

Yeni Çağlayan Otel:

Oylat Kaplicalari Yeni Çağlayan Otel

26 sı süit (4tanesi jakuzili) 88 adet odası bulunan Çağlayan yeni otel de odaların tamamında 24 saat standart kaplıca suyu, TV, buzdolabı, otel bünyesinde jakuzili kapalı termal havuzları, saunası, özel aile kabinleri bulunmaktadır. Yarım pansiyon açık büfe olarak hizmet vermektedir. Sabahları açık büfe kahvaltıyla günü karşılayacak, Mükemmel manzarası ile Teras Kafe'de çayınızı yudumlarken nefis orman havası ile ciğerlerinizi oksijenle dolduracaksınız. 400 kişilik açık büfe restoranında Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden seçilmiş menüsüyle akşam yemeğinin ayrıcalığına varabilirsiniz. Aile boyu eğlence ve huzurun tadına varabilmeniz için 300 kişilik, 1 adet 50 kişilik olmak üzere toplam 2 adet salonunda seminer, grup toplantıları, çay partileri ve eğlencelerinizi düzenleyebilirsiniz.

Oylat Kaplicalari Yeni Çağlayan Otel Oylat Kaplicalari Yeni Çağlayan Otel

Oylat Kaplicalari Yeni Çağlayan Otel Oylat Kaplicalari Yeni Çağlayan Otel

Oylat Kaplicalari Yeni Çağlayan Otel

Adres    : Oylat Kaplıcaları- İnegöl - Bursa
Tel. No  : 0 224 733 10 50
Faks No: 0 224 733 11 79
Web      :www.oylatkaplica.com
E-Posta :oylatkaplica@oylatkaplıca.com

 

0 Komentar untuk "OYLAT Kaplicaları"

Back To Top