Etiketler

Haberler

Sayfalar

Özel Arama

İzle

ömer osman korkmaz-şifalı bilgiler

GÖBEK DÜŞÜKLÜĞÜ İÇİN : Göbek düşüklüğü olan kişiyi, düz bir zemine dümdüz yatırın. Yarım metre kadar ipi elinize alın. Bir ucunu tam göbek deliğinin üzerine tutun. Diğer ucunu önce bir memeye, sonra diğer memeye hizalayın ve aradaki mesafenin eşit olup olmadığını ölçün. Eğer eşit ise sorun yok. Fakat bir tarafı diğer tarafta daha kısa ise, göbek düşüklüğü ya da göbek kaçması sorunu var demektir. Bunu gidermek için; Kişinin hangi tarafı kısa geldiyse, sağ taraf kısa ise sağ kolunu, sol taraf kısa ise, kolunu bir kişi , o kişinin önüne geçip sırt tarafından kolunu tutmalıdır. Bir başka kişi de tutulan kolun zıttındaki bacağından yere sıkıca bastırmalıdır. Kişinin kolu yerden kaldırılmadan 3 kere çekilip bırakılmalıdır. Bu şekilde uygulama yapıldıktan sonra ilk başta yapılan ölçme uygulaması yeniden yapılmalıdır.
ASTIM,KOAH (KRONİK AKCİĞER HASTALIĞI) VE ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN BİTKİSEL MACUN TARİFİ : Lokman Hekim, Ömer Osman Korkmaz, akciğer hastalıklarından, astım ve Kronik Obstüriktif Akciğer Hastalığı (KOAH)
*500 gr. bal,
*50 gr. öğütülmüş zencefil,
*20 gr. öğütülmüş karanfil,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ: Bütün malzemeleri, 15-20 dak. ara vermeden karıştırın. Sabah ve aksam 1 er tatlı kaşığı yiyin. Nefes darlığı, balgam astım ve akciğer hastalıklarına faydalıdır. Çocukların ateşini düşürür. Yanlız, 1 yaş altı çocuklarda kullanılması sakıncalıdır.
EZİK VE ÖDEMLER İÇİN : Ömer Osman Korkmaz, çarpmaya bağlı, ezik ve ödemler için, soğan lapası kürünü öneriyor. 2-3 adet, kurusoğanı doğrayıp, çiğ olarak havna koyun ,aynı miktarda tuz ilave edip lapa haline gelinceye kadar ezin. Ezilen bölgeye sarıp, sabaha kadar bekletin. Yalnız, cilt üzerinde açık yara var ise, bu uygulamayı kesinlikle yapmayın.
SAÇ BEYAZLAMASI İÇİN : Ömer Osman Korkmaz, saç beyazlamalarına karşı, ceviz kürünü oluşturuyor. Cevizin dış kabuklarını kaynatıp, günde 1 defa suyunu içerseniz, saç beyazlamasını durdurursunuz. ayrıca, kızartma türü yiyecekleri de hayatınızdan çıkarmanız gerekir.
EVDE DAOĞAL ELMA SİRKESİ YAPIMI :
MALZEMELER:
*2,5 kilo elma,
*2,5 litre su,
*100 gr.şeker,
HAZIRLANIŞI : Elmaları iyice yıkayın. Kabuklu ve çekirdekli olarak, kuşbaşı doğrayın. Ağzı geniş bir kabın içine elmaları koyun. Üzerine suyu ilave edin.şekeride ilave edip Güneş ışığı görmeyen, serin bir yerde 15 gün boyunca bekletin. 2 günde bir, hafifçe çalkayarak karıştırın. Sirke, altın rengine döndüğünde, süzüp, cam bir şişeye koyun. Buzdolabında saklayın. DİŞ AĞRISI VE DİŞETİ AĞRISI İÇİN : Dişteki apse ve iltihaplanma için, 1 parça pamuğun üzerine bir kaç damla kekik yağını damlatıp, apsenin üzerine koyun.
* Dişleti ağrısı için; Bir kaç damla karanfil yağını, bir parça pamuğun üzerine döküp, ağrı olan yerin üzerine koyun.
GRİPTEN ANINDA KURTULMANIN YOLU : Gribal hastalık nedeni ile yaşanan, burun tıkanıklığı, nefes darlığı, geniz akıntısı gibi sorunlara, son vermenin en kolay yolu; 1 adet limonu kesin. Suyunu, avucunuza sıkıp, her bir burun deliğine, elinizdeki limon suyunu çekin. İlk anda, burnunuzda bir yanma hissedeceksiniz. Fakat, grip nedeniyle yaşadığınız sıkıntılardan da anında kurtulacaksınız.
AĞIZ KOKUSU İÇİN: Ağız kokusu için, en etkili çözümlerden bir tanesi, karanfildir. Günde 2-3 defa, ağzınıza atıp, emeceğiniz karanfil, ağız kokunuzu yok etmeye yardımcı olacaktır.
KABIZLIK İÇİN: 1 bardak suyun içine 2 kaşık elma sirkesi karıştırıp hergün 1-2 bardak içerseniz faydalı olur.Sinemaki bitkisinin kabızlıkta kesinlikle kullanılmaması gerekir.
İSHAL İÇİN : İshal için, 1 bardak ılık suyun içerisine, 2 tatlı kaşığı elme sirkesi ve 1 tatlı kaşığı, yemek sodası, yani karbonat karıştırıp için. Limonu, kabuğu ile birlikte yiyin.
BEYİN DAMARLARINDAKİ TIKANIKLIK İÇİN : Beyin damarlarındaki tıkanıklık için, Ömer Osman Korkmaz’ın önerileri;
* Her gün mutlaka sirkeli su için. Günde 1-2 tane közlenmiş soğan yiyin. Himalaya tuzu kürünü uygulayın
İÇ KANAMALAR İÇİN: Hakiki ,doğal tereyağını eritin ,çok fazla yanmadan, dayanabileceğiniz sıcaklığa gelince 2 yemek kaşığı için. Hakiki doğal tereyağı iç kanamalara ve her türlü korkuya çok faydalı olacaktır. AKCİĞER HASTALIĞI VE NEFES DARLIĞI İÇİN: GEREKLİ MALZEMELER :
*1 litre süt, (Eğer, sadece siz içecekseniz, 1 bardak süt yeterli olacaktır.)
*10 gr. Hatmi çiçeği,
*Bal,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Sütü kaynatın. Hatmi çiçeğini yıkayıp,içine katın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan indirip ılınıncaya kadar dinlendirin. Süzüp ılık ılık için. isterseniz balla tatlandırarak da içebilirsiniz. Günlük, taze olarak hazırlanması gerekiyor. Günde 1 defa içmek yeterli. Evde herkese rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
ÇOCUKLARDA KİLO ALDIRICI VE BOY UZATICI BESİNLER;
* Çocuklara, tam buğday ekmeği yedirilirse, hem sağlıklı beslenmiş olurlar, hem de gelişimleri hızlanır.
* Bir kase yoğurdun içerisine, kalteli bal karıştırın ve hergün bu yiyeceği çocuklarınıza yedirin.
KURDEŞEN (ÜRTİKER) İÇİN:
* 1 tutam eğreltiotu,
*1 su bardağı bardak (ayva veren ağacın dibinden) toprak,
* 1 kova ılık su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Eğreltiotunu 1 kova ılık suyun içerisinde 10 dak. bekletin. Ayva toprağını da suyun içerisine karıştırın. Bu su ile vücudunuzu iyice yıkayın. Eğer, kaşıntılar yeni başlamış ise, bu işlemi 1 defa uygulamak yeterli olacaktır. Ama, uzun süredir bu sorun ile karşı karşıya iseniz, bu işlemei haftada 3 defa, kaşıntılar geçinceye kadar uygulayın.
SAÇLARI GÜÇLENDİRMEK VE SAÇ DİBİNDEKİ KAŞINTILAR İÇİN ; 1 çay bardağı elma sirkesini 1 kova suyun içine karıştırın. Normal şekilde banyonuzu yaptıktan sonra,en son olarak bu su ile durulanıp banyodan çıkın. Bu işlem, hem saç dökülmelerine iyi gelir, hem saçların canlanıp parlamasını sağlar, hem de cilt kaşıntılarına işyi gelir.
* Saç diplerindeki kaşıntılar için, günde 1 yemek kaşığı alabalık yağı içilir.
EKLEM KİREÇLENMELERİ VE AĞRILARI İÇİN : Pek çok insanın ortak sorunu olan kireçlenmeler ve eklem ağrıları için çok fayda sağlayan, bitkisel kür;
GEREKLİ MALZEMELER :
*2 kilo pirinç,
*2 kilo patates,
*1 çay bardağı zeytinyağı,
*50 gr. Acı toz Maraş biberi,
*2 yemek kaşığı gaz yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Patatesleri, kabukları ile yıkayın. Pirinç ve patatesi bir tencereye koyun, lapa haline gelene kadar kaynatın. Lapa haline geldikten sonra, içerisine, acı toz biberi ve gaz yağını da katın. Malzemeler, iyice karışıp, lapalaşınca altını kapatın. Son olarak, saf zerytinyağını da karıştırın. Cildinizi yakmayacak sıcaklığa gelince, ağrı ve ekireçleme olan ekleme sarın. 30 dak. bekletin. Bu karışımı soğuk bir yerde saklayın. Hergün ısıtıp kullanın.
GÖZ TANSİYONU İÇİN : Haftada 2 def, her iki göze de 1/2 şer damla limon damlatmak göz tansiyonu için çok fayda sağlar. Bu işlemi, göz tansiyonu olmayan kişiler de kullanabilirler.
VÜCUT EZİKLERİ VE MORLUKLAR İÇİN ;
GEREKLİ MALZEMELER:
* 1 adet soğan,
* tuz,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : %50-50 tuz ve soğanı, havanda dövün. Ezik yere sarın. Sabaha kadar bekletin.
ARABA TUTMASI İÇİN : 1 adet kuru fasulye çiğ olarak yutulursa, araç tutmaz.
Sürekli bulantı sorunu yaşayan kişiler için, pratik bir öneride bulundu.
BULANTI : ÖZellikle safra kesesi hastalıklarından kaynaklı bulantılara 3 kaşık insan sütü içmek, çok fayda sağlar.
KEMOTERAPİ HASTALARI İÇİN : Kemoterapi alan hastalar için eşek sütünün çok faydalı olduğunu söyleyen lokman hekim eşek sütünün ayrıca birçok hastalığada iyi geldiğini belirtmiştir.
EŞEK SÜTÜNÜN FAYDALARI :
* Astım Bronşit için çok faydalıdır.
* Anne sütüne en yakın süttür.
* Siroz için faydalıdır.
* Zehirlenmelerde faydalıdır. Eğer beyin ölümü gerçekleşmemiş ise hayata dönmeyi sağlar.
* Balgam söktürür.
* Ateşli çocuklarda ateş düşürür.
* Kansere karşı koruyucudur.
* Kemoterapi hastaları için fayda sağlar.
* Tansiyon ve böbrek hastaları, himalaya tuzu kullanmalıdır. Eğer, himalaya tuzu bulamazsanız, Çankırı tuzu kullanabilirsiniz.
KÖZLENMİŞ AYVA: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Hamişl kadınlar, ayva tyerse, bebekleri çok güzel olur ve gamzeli olru. Ayva çiğ yendiği zaman, hazımsızlık yapacağından, pişmiş olarak yenilmelidir.
UNUTKANLIK İÇİN : Üzüm çekirdeiğ, yumurta kabuğu, kuşburnu, maydonoz, domates, elma, soğan, sarımsak, elma sirkesi, eşek sütü, omega 3 içeren tüm besinler, çok fayda sağlar.

0 Komentar untuk "ömer osman korkmaz-şifalı bilgiler"

Back To Top