Etiketler

Haberler

Sayfalar

Özel Arama

İzle

Kütahya Tavşanlı Göbel Kaplıcaları

                         TAVŞANLI GÖBEL KAPLICALARI

Göbel kaplıcaları 

Kütahya ili tavşanlı ilçesinde bulunan Göbel kaplıcaları Tavşanlı'nın 6 km güneyinde Kargakayası Dağlarının eteğinde kurulmuştur.Göbelde belediye’ye ve özel sektöre ait 2 adet kaplıca bulunmaktadır.Buradan çıkan şifalı su ikiye ayrılır.bir kısmı dağın öbür yamacındaki Başköy'de ortaya çıkar.Diger kısmı ise Tavşanlı'ya bakan yamaçta ortaya çıkar.İşte burada ortaya çıkan kaynak .göbel kaplıcalarını oluştrur.

Kaplıca suyu 33C (derece) sıcaklıktatır.Suda klorür,bikarbonat,magnezyum iyodür,hidrofosfat,kalsiyum bromür,sülfat gibi bileşikler bulunur.Bu özelliği ile bu su;romatizmal ve siyatikli hastalıklara,adeleve kemik ağrılarına,mideve bağırsak ülserlerine iyi gelmektedir.Ayrıca açık yaraları çok kısa sürede iyi ettiğindenkırık sonrası tedavide ,açık çıbanlarda,sünnet sonrasında son derece etkili olmakta ve bu yaraların ksıa sürede kapanmasına yardımcı olmaktadır.İçildiğinde mide yaralarının kısa sürde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Bulunduğu yerin havası çok temizdir.Yamaçtaki çam ağaçları buranın havasını gerçekten çok mis gibi bir hale getirmektedir.Türkiye'nin oksijeni en bol yerlerinden bir taneside Göbel Kaplıcalarının bulunduğu yerdir.Özellikle kış mevsiminde nefes darlığı çekenler,astım hastaları burada kalarak şifa bulmaktadırlar.Yeni yapılan kaplıca tesisi yarı olimpik havuzları,Türk hamam,saunası ile daha modern hale gelmiştir.Ayrıca genel bölümlerden ayrı olarak özel odalı bölümler mevcuttur.her odada küçük bir havuzda mevcuttur

Konumu Göbel Kaplıcaları, Kütahya ilinde Tavşanlı ilçesine 6 km mesafede belediye mücavir alanı içerisinde yer almaktadır.

Ulaşım Olanakları Ulaşım ağırlıklı karayolu bağlantısı ile sağlanabilmektedir.ayrıca demiryolu ile tavşanlı ya ulaşmak mümkündür.Tavşanlı ilçesi güneydoğuda Kütahya,kueyde Bozüyük,Güneyde Gediz,güney batıda emet ve batıda dursunbey ilçeleri ile çevrilidir.Kütahya2ya olan uzaklığa ortalama 45 km’dir.Göbel kağlıcaları tavşanlı’ya 6 km uzaklıktadır.

KAPLICA SUYUNUN ÖZELLİKLERİ

Romatizma ve cilt hastalıklarının yanı sıra açık yaraların kapanmasına da şifalı gelen kaplıca suyu bulunduğu bol oksijenli doğa ortamı nedeniyle astım hastalarının tercihi konumundadır.

Tedavi (Endikasyon) Özellikleri
Göbel Sıcak Sularının romatizmal ve siyatikli hastalar, çeşitli cilt hastalıları, bakteriyel şişlikler, mide ve bağırsak ülselleri, adale ve kemik ağrılarına, yaraların kısa sürede kapanmasına olumlu etkileri görülmektedir.

TESİSLERİN ÖZELLİKLERİ

Termal Turizm alanı ilan edilen alanda yeni inşa edilen tesislerimizde 2 adet yarı olimpik yüzme havuzları,Türk hamamı,terleme odaları ve içinde havuzu bulunan 4 adet özel banyoları yanında ayrıca 2 adet Türk hamamı ve 16 adet özel banyolar bulunmaktadır. Tesisler bölgesinde 34 adet lojman bulunmaktadır.Lojmanlar yarım pansiyon olarak hizmet vermektedir.

Yan Üniteler

Biri bayanlar diğeri erkekler olmak üzere yarı olimpik yüzme havuzları, Türk hamamları, sauna ve kondisyon merkezi ile kür merkezi niteliğinde bir tesis belediyesi tarafından hizmet vermektedir. Kaplıca alanının çevre düzenlemesi yapılmıştır.

göbel olimpik havuz havuz

göbel özel göbel belediye

 

çoçuk oyun kucuk havuz

kür merkezi 

Göbel kaplıcaları İletişim Bilgileri

Kütahya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Adres     : Menderes İş Hanı Kat: 1 Kütahya

Tel. No   : 0 274 223 62 13

Faks No : 0 274 223 55 35     

Web       : www.kutahyakultur.gov.tr

E-Posta :kutahya@kutahyakultur.gov.tr

Tavşanlı Belediyesi

Adres    :  Tavşanlı Belediyesi Tavşanlı/KÜTAHYA

Tel. No  : 0 274 614 15 10

Faks No: 0 274 614 15 68     

Web      :www.tavsanli.bel.tr

E-Posta :basin@tavsanli.bel.tr

0 Komentar untuk "Kütahya Tavşanlı Göbel Kaplıcaları"

Back To Top